Puskurivaraajat lämpöpumpuille

Miksi vaihtaa uuteen jos nykyinen varaaja toimii?

Inflaatio syö vaivalla kerätyt säästöt, energiakulut nousevat nopeasti ja ilmaston tila on kerrassaan hälyttävä. Investoiminen uuteen, hyvin eristettyyn varaajaan on tärkeää, sillä se säästää rahaa. Vanhemmat säiliöt hukkaavat n. 65 – 70 % lämmöstään heikon tai riittämättömän eristyksen vuoksi.

Säästä rahaa, lämpöpumppuasi ja ympäristöä

Käyttövesivaraajan ensisijainen tehtävä on tuottaa lämmintä käyttövettä ja varmistaa, että kuumaa vettä on aina valmiina riittävästi. Mikäli käytössä on lämpöpumppulämmitys, voidaan käyttövesivaraajassa lämmennyt vesi ohjata vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jolloin säästetään myös lämmityskuluissa. ??

Lämpöpumppujen yhteydessä vesitilavuutta tarvitaan n. 10 l /kW. Mikäli vesitilavuus on riittämätön, voidaan sitä lisätä puskurivaraajalla. Puskurivaraaja asennetaan lämpöpumpun ja lämmityksen väliin, jolloin se varaa lämpöpumpun tuottamaa lämpöä. Näin ollen lämpöpumpun käyntikerrat vähenevät ja sen käyttöikä pitenee. Puskurivaraaja auttaa myös pitämään patterit miellyttävän tasalämpöisinä ja vähentää lämpönapsahduksia.

Jätä kommentti